Δυο λόγια για τον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο του Τρισέ (Trise)

Δυο λόγια για τον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο του Τρισέ (Trise)

Δυο λόγια για τις δραστηριότητες στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο του Τρισέ (Trise) στο Σύνταγμα:

Ο χώρος που στεγάζει τις δραστηριότητές της η Αυτενέργεια βρίσκεται στο Τρισέ (Κολοκοτρώνη 31, Σύνταγμα). Το Τρισέ αποτελεί έναν σχετικά νέο αυτοδιαχειριζόμενο και ανοιχτό κοινωνικό χώρο στην καρδιά της πόλης! Εντός του λειτουργούν τα γραφεία του Διεθνούς Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικολογίας (TRISE), λαμβάνουν χώρα οι συνελεύσεις της Αυτενέργειας, κάθε 2 Τετάρτες, καθώς και άλλων κοινωνικών εγχειρημάτων.

Στον χώρο λειτουργούμε αυτοοργανωμένο κυλικείο και βιβλιοπωλείο με επιλεγμένες εκδόσεις πολιτικής θεωρίας που αφορούν τις συλλογικές αντιστάσεις και την αυτοθέσμιση – την αυτονομία, την κοινωνική οικολογία και την άμεση δημοκρατία. Εντός στεγάζονται οι ελευθεριακές εκδόσεις Αυτολεξεί. Επιπλέον, έχουμε τη χαρά να διαθέτουμε και αγγλόφωνους σχετικούς τίτλους βιβλίων.

Στο Τρισέ διεξάγονται κύκλοι ανάγνωσης και αυτομόρφωσης πάνω στα εν λόγω προτάγματα καθώς και δημόσιες συζητήσεις, προβολές κτλ. ενώ το καλοκαίρι οι δραστηριότητες μεταφέρονται στην ειδικά διαμορφωμένη μας ταράτσα.

Ο χώρος παραμένει ανοιχτός για όλες και όλους και προσδοκούμε να αποτελέσει έναν κόμβο των ιδεών και των προταγμάτων για να οποία παλεύουμε. Στο κέντρο της μητρόπολης, σε μια τουριστικοποιημένη γειτονιά, αναζητούμε την εξαρχής δημιουργία των κοινών τόπων, με την πολιτική τους έννοια, ως χώρων δηλαδή όπου ο άνθρωπος δεν είναι πελάτης-υπήκοος αλλά ΠΟΛΙΤΗΣ της πόλης.

Για το δικαίωμα στην πόλη και την αμεσοδημοκρατική συμμετοχή σε ΟΛΑ όσα μας αφορούν!

→ Προτάσεις για εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες είναι καλοδεχούμενες και μπορείτε να μας τις στείλετε στο εμαιλ μας aftenergeia@riseup.net ή με μήνυμα στη σελίδα μας.

ΑΥΤΕΝΕΡΓΕΙΑ – πολιτική συλλογικότητα