Δυο λόγια για τον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο του Τρισέ (Trise)

Δυο λόγια για τον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο του Τρισέ (Trise)

Δυο λόγια για τις δραστηριότητες στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο του Trise στο Σύνταγμα:

Ο χώρος που στεγάζει τις δραστηριότητές μας βρίσκεται στο Τρισέ (Κολοκοτρώνη 31, Σύνταγμα). Το Τρισέ αποτελεί έναν εξ ολοκλήρου αυτοοργανωμένο-αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο στην καρδιά της πόλης. Εντός του λειτουργούν τα γραφεία του Διεθνούς Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικολογίας (TRISE), λαμβάνουν χώρα οι συνελεύσεις της πολιτικής συλλογικότητας «Αυτενέργεια», κάθε 2 Τετάρτες, καθώς και άλλων κοινωνικών εγχειρημάτων.

Στον χώρο λειτουργούμε αυτοοργανωμένο κυλικείο και βιβλιοπωλείο με επιλεγμένες εκδόσεις πολιτικής θεωρίας που αφορούν τις συλλογικές αντιστάσεις και την αυτοθέσμιση – την αυτονομία, την κοινωνική οικολογία και την άμεση δημοκρατία. Εντός του στεγάζονται οι ελευθεριακές εκδόσεις «Αυτολεξεί». Επιπλέον, έχουμε τη χαρά να διαθέτουμε και αγγλόφωνους σχετικούς τίτλους βιβλίων.

Στο Τρισέ διεξάγονται κύκλοι ανάγνωσης και αυτομόρφωσης πάνω στα εν λόγω προτάγματα καθώς και δημόσιες συζητήσεις, προβολές κτλ. ενώ το καλοκαίρι οι δραστηριότητες μεταφέρονται στην ειδικά διαμορφωμένη μας ταράτσα.

Ο χώρος παραμένει ανοιχτός και απευθύνεται σε όλη την κοινωνία καθώς και στους ανθρώπους εκείνους που ασχολούνται στην πράξη με την ατομική και συλλογική χειραφέτηση και ελευθερία, ενάντια σε κάθε μορφή ιεραρχίας και διακρίσεων (φύλου, καταγωγής, σεξουαλικού προσανατολισμού κ.ο.κ.) Προσδοκούμε να αποτελέσει έναν κοινωνικό κόμβο των ιδεών και των προταγμάτων για να οποία παλεύουμε.

Στο κέντρο της μητρόπολης, σε μια τουριστικοποιημένη γειτονιά, αναζητούμε την εξαρχής δημιουργία των ΚΟΙΝΩΝ ΤΟΠΩΝ, με την πολιτική τους έννοια, ως χώρων δηλαδή όπου ο άνθρωπος δεν είναι πελάτης-υπήκοος αλλά ΠΟΛΙΤΗΣ της πόλης.

Για το δικαίωμα στην πόλη και την αδιαμεσολάβητη-αμεσοδημοκρατική συμμετοχή σε ΟΛΑ όσα μας αφορούν!

Για επικοινωνία email: aftenergeia@riseup.net ή μήνυμα στη σελίδα μας και στον ιστότοπο: aftenergeia.gr

ΑΥΤΕΝΕΡΓΕΙΑ – πολιτική συλλογικότητα