Δυο λόγια για τον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο του Τρισέ (Trise)

Δυο λόγια για τον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο του Τρισέ (Trise)

Δυο λόγια για τις δραστηριότητες του χώρου:

Ο χώρος που στεγάζει τις δραστηριότητές μας βρίσκεται στο Τρισέ (Κολοκοτρώνη 31, Σύνταγμα). Το Τρισέ είναι ένα διώροφο κτήριο και ένας εξ ολοκλήρου αυτοοργανωμένος-αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος στην καρδιά της Αθήνας. Εντός του λειτουργούν τα γραφεία του ομώνυμου Διεθνούς Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικολογίας (TRISE) και λαμβάνουν χώρα οι συνελεύσεις της πολιτικής συλλογικότητας της «Αυτενέργειας», κάθε 2 Τετάρτες, καθώς και άλλων κοινωνικών εγχειρημάτων. Στον πρώτο όροφο του κτηρίου στεγάζεται Το Σπίτι των Γυναικών, για την Ενδυνάμωση & τη Χειραφέτηση. Εδώ θα βρείτε και την έδρα των ελευθεριακών εκδόσεων & ψηφιακού τόπου «Αυτολεξεί».

Στον χώρο λειτουργεί αυτοοργανωμένο κυλικείο και βιβλιοπωλείο με επιλεγμένες εκδόσεις πολιτικής θεωρίας που αφορούν τις συλλογικές αντιστάσεις και την αυτοθέσμιση – την αυτονομία, την κοινωνική οικολογία, την άμεση δημοκρατία και τον φεμινισμό. Επιπλέον, έχουμε τη χαρά να διαθέτουμε και αγγλόφωνους σχετικούς τίτλους βιβλίων.

Στο Τρισέ διεξάγονται κύκλοι ανάγνωσης και αυτομόρφωσης πάνω στα εν λόγω προτάγματα καθώς και δημόσιες συζητήσεις, προβολές, καλλιτεχνικά δρώμενα κτλ. ενώ το καλοκαίρι οι δραστηριότητες μεταφέρονται στην ειδικά διαμορφωμένη μας ταράτσα.

Ο χώρος παραμένει ανοιχτός και απευθύνεται σε όλη την κοινωνία καθώς και στους ανθρώπους εκείνους που ασχολούνται στην πράξη με την ατομική και συλλογική χειραφέτηση πέρα από το κράτος και τον καπιταλισμό. Αντιμαχόμαστε κάθε μορφή ιεραρχίας και διακρίσεων (φύλου, καταγωγής, σεξουαλικού προσανατολισμού κ.ο.κ.) Το Τρισέ προσδοκούμε να αποτελέσει έναν κοινωνικό κόμβο δράσης, ρηξικέλευθων ιδεών και κριτικής σκέψης πέρα από οποιαδήποτε αυθεντία.

Στο κέντρο της μητρόπολης, σε μια τουριστικοποιημένη γειτονιά, αναζητούμε την εξαρχής δημιουργία των ΚΟΙΝΩΝ ΤΟΠΩΝ, με την πολιτική τους έννοια, ως χώρων δηλαδή όπου ο άνθρωπος δεν είναι πελάτης-υπήκοος αλλά ΠΟΛΙΤΗΣ της πόλης.

Για το δικαίωμα στην πόλη και την αδιαμεσολάβητη-αμεσοδημοκρατική συμμετοχή σε ΟΛΑ όσα μας αφορούν! Σας καλούμε να συμμετέχετε και να ενισχύσουμε από κοινού τις δράσεις μας!

Για επικοινωνία email: aftenergeia@riseup.net ή μήνυμα στη σελίδα μας και στον ιστότοπο: aftenergeia.gr

ΑΥΤΕΝΕΡΓΕΙΑ – πολιτική συλλογικότητα