Συμμετοχικό θεματικό εργαστήριο: Πώς να κάνουμε την πολιτική αλλιώς

Συμμετοχικό θεματικό εργαστήριο: Πώς να κάνουμε την πολιτική αλλιώς

Συμμετοχικό θεματικό εργαστήριο: “Πώς να κάνουμε την πολιτική αλλιώς”

Μέρος 1/4 – Τι δεν λειτουργεί

Δευτέρα 16/12/19, 18:30, στο κτήριο του TRISE (Κολοκοτρώνη 31, Σύνταγμα)

Στόχος των τεσσάρων θεματικών εργαστηρίων είναι να βρούμε συλλογικά τρόπους που η πολιτική δράση θα μπορούσε να καλύψει καλύτερα ανάγκες τόσο του κινήματος όσο και των ατόμων που το απαρτίζουν (και ευρύτερα και ενεργά σε κινηματικές ομάδες).

Μέρος 1ο. Τι δεν λειτουργεί

Στην πρώτη αυτή συνάντηση θα ξεκινήσουμε με τη βαθύτερη κατανόηση των προβληματικών/ προβλημάτων/ παθογενειών που υπάρχουν στον κινηματικό χώρο.

Επομένως, θα δούμε μαζί:
τι δεν λειτουργεί/ τι θεωρούμε αποτυχημένο (π.χ. πολιτική καθαρότητα, αυτο-αναφορικότητα, άτυπες ιεραρχίες, ομοιομορφία, παραστάσεις πατριαρχικού ηρωικού ιδεώδους)/ γιατί το θεωρούμε αποτυχημένο.

Με έμπνευση τις θέσεις ότι μέσα και σκοποί δεν μπορούν να διαχωρίζονται όπως επίσης και ότι το προσωπικό είναι πολιτικό, θεωρήσαμε ότι πρέπει να δώσουμε βάση, εκτός των δράσεων πολιτικής εξωστρέφειας, και στις εσωτερικές συλλογικές διαδικασίες. Θεωρούμε τις εσωτερικές συλλογικές διαδικασίες, εκτός από εργαλειακές, ταυτόχρονα χώρους άσκησης πολιτικής. Επομένως το συμμετοχικό αυτό εργαστήριο θα έχει να κάνει τόσο με προβληματικές αναφορικά με το πώς λειτουργεί μια κινηματική ομάδα εσωτερικά (σε θέματα διαπροσωπικά, συν-διαμόρφωσης/ εσωτ. λειτουργιών/ οργάνωσης) όσο και εξωτερικά (δράσεις, συνέργειες, συμπράξεις, συμμαχίες). Σε σχέση με τους δύο παραπάνω άξονες, θα σκεφτούμε μαζί παραδείγματα τόσο από την προσωπική μας στάση στα πράγματα (που και εμείς δεν τα πάμε και τόσο καλά) όσο και παραδείγματα από άλλους (τι έχουμε δει/ έχουμε εισπράξει που δεν το θεωρούμε λειτουργικό).

Το εργαστήριο θα είναι δομημένο με συντονιστή, ατζέντα, συγκεκριμένες ασκήσεις (πάνω στα προαναφερθέντα), χρόνους.

Θα είναι επικεντρωμένο στο να βγει αποτέλεσμα πρακτικό και που θα μπορέσει να τροφοδοτήσει το 2ο μέρος των θεματικών αυτών εργαστηρίων.

Δεν θα γίνουν σχετικές αρχικές τοποθετήσεις. Θέλουμε η γνώση να βγει ισότιμα και συλλογικά από τα κάτω.

Κάθε εργαστήριο θα έχει στόχο να τροφοδοτεί το επόμενο και θα ξεκινά με σύνοψη των προηγούμενων. Παρ’ όλα αυτά θα στέκεται και αυτοτελώς. Επομένως, δεν είναι απαραίτητη η παρακολούθηση όλων των εργαστηρίων.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων: 25.

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή είτε μέσω μηνύματος στο messenger είτε με αποστολή e-mail στο aftenergeia@riseup.net.

Τα εργαστήρια που θα ακολουθήσουν είναι:
Μέρος 2ο – Τι λειτουργεί/ τι θεωρούμε επιτυχημένο/ γιατί το θεωρούμε επιτυχημένο κ.ο.κ;
Μέρος 3ο – Πώς θέλουμε να προχωρήσουμε με την πολιτική μας δράση (τι θέλουμε να υιοθετήσουμε και τι θέλουμε να αποβάλουμε);
Μέρος 4ο – Τι χρειαζόμαστε για να πάμε προς τα εκεί (π.χ. σχετικές εκπαιδευτικές διαδικασίες, διαφορετικό σχεδιασμό συλλογικών διαδικασιών);

ΑΥΤΕΝΕΡΓΕΙΑ – Πολιτική συλλογικότητα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *