Αλληλεγγύη στους αυτοοργανωμένους χώρους που πλήττονται από την κρίση της πανδημίας!

Αλληλεγγύη στους αυτοοργανωμένους χώρους που πλήττονται από την κρίση της πανδημίας!

Αλληλεγγύη στους αυτοοργανωμένους χώρους που πλήττονται από την κρίση της πανδημίας! – Оικονομική ενίσχυση στη Фабрика Автономия

Στα Βαλκάνια, τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα και οι οριζόντιες δομές πολιτών πλήττονται άμεσα και ίσως κινδυνέψουν με μόνιμο κλείσιμο από την κρίση της πανδημίας που, ήδη, λαμβάνει χώρα.

Μία σημαντική περίπτωση είναι το κοινωνικό κέντρο Fabrika Avtonomia το οποίο βρίσκεται στη Σόφια της Βουλγαρίας, στην πιο φτωχή χώρα της Ε.Ε. η οποία τελεί κι αυτή υπό καραντίνα. Παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν εκεί, δεν δίνονται επιδόματα σε όσους αναγκάζονται να σταματήσουν τη δουλειά τους λόγω κορονοϊού. Παράλληλα, δεν έχει περάσει καμία απολύτως διάταξη για τη μείωση των ενοικίων ενώ το πρόστιμο για όσους κυκλοφορούν είναι 2.500ευρώ! Μέσα σε αυτό το κλίμα φόβου, αυταρχισμού και φτώχειας -και με ισχνή τη δυναμική ενός κινήματος αντίστασης- παραβιάζονται βασικές αξίες για αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής των πολιτών που καλούνται ξανά να ζήσουν με φόντο την εξαθλίωση και να πληρώσουν βαριά το τίμημα της πανδημίας.

Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, οι αυτοοργανωμένες δομές πολιτών -που αποτελούν, εδώ και χρόνια, όαση δημόσιου χώρου, αλληλεγγύης και ελεύθερης σκέψης για πολλούς ανθρώπους- παραμένουν κλειστές λόγω της πανδημίας. Παράλληλα, όμως, υπό την πίεση για άμεση πληρωμή των τρεχόντων λογαριασμών και ενοικίων κινδυνεύουν με μόνιμο κλείσιμο -παρόμοιο κίνδυνο μπορεί να αντιμετωπίσει και η Fabrika Avtonomia.

Η Fabrika Avtonomia αποτελεί εδώ και χρόνια ένα κέντρο αγώνα, τον μοναδικό αυτοχρηματοδοτούμενο, αυτόνομο κοινωνικό χώρο όπου συνευρίσκονται πρωτοβουλίες πολιτών και διοργανώνονται, μεταξύ άλλων, συζητήσεις, δωρεάν μαθήματα, συλλογικές κουζινές, δανειστική βιβλιοθήκη. Βασικό της σημείο είναι η αμεσοδημοκρατική της λειτουργία και η προώθηση των κοινωνικών, οικολογικών και αντιρατσιστικών αγώνων.

Εμείς ως «Αυτενέργεια», με τη σειρά μας, διαθέτουμε στη Fabrika Avtonomia ποσό από το ταμείο μας, ως μία πρώτη έμπρακτη αλληλεγγύη, με το σκεπτικό της συνέχισης στήριξης κι άλλων αντίστοιχων δομών στα Βαλκάνια. Ο αγώνας του να μείνουν ανοιχτοί τέτοιοι χώροι είναι διαρκής. Στηρίζουμε την ύπαρξη τους και τις δραστηριότητές τους, προωθούμε και συνεισφέρουμε έστω και με το ελάχιστο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει όλους-ες υγιείς, με το κεφάλι ψηλά και ακόμη πιο δυνατούς-ες και έτοιμους-ες να αναμετρηθούμε με το υπάρχον.

Η πολιτική αντίσταση, η αλληλεγγύη και η αυτοοργάνωση, ειδικά στις χώρες που πνίγονται από τον εθνικισμό και τον ρατσισμό, δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη!

Για στήριξη στη Fabrika Avtonomia:

Sdrujenie Anarres
IBAN: BG06 CECB 9790 10C7 6070 00
BIC: CECBBGSF
Central Cooperative Bank Plc.
Address: ul. “Gurgulyat” 18, 1142 Sofia Center, Sofia

Patreon: https://www.patreon.com/fabrikaavtonomia?fbclid=IwAR2gp-NQdH2WRQfH5NZcOKspYG_YxBhYRvFUqDvB7guuwmmaP4KK7qLQwC8

ΚΑΝΕΝΑΣ-ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΟΣ-Η
«Αυτενέργεια» – πολιτική συλλογικότητα