Συγκέντρωση για τη Ροζάβα -07/09/19 Πλατεία Συντάγματος

Συγκέντρωση για τη Ροζάβα -07/09/19 Πλατεία Συντάγματος

Συγκέντρωση Σάββατο 07 Σεπτέμβρη – Πλατεία Συντάγματος στις 12:00 το μεσημέρι

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΡΟΖΑΒΑ ενάντια στις επιθέσεις του τουρκικού κράτους

Τη Ροζάβα των συνεταιρισμών, των αμεσοδημοκρατικών κοινοτήτων, των καντονιών, της γυναικείας χειραφέτησης και της οικολογίας.

Δράση στα πλαίσια των διεθνών ημερών για την υπεράσπιση της επανάστασης στη Ροζάβα και των επιτευγμάτων της #riseup4rojava :

Εδώ και χρόνια οι επαναστατημένοι λαοί της βόρειας Συρίας αλλά και άλλων σημείων στη Μέση Ανατολή, όπως στο Μπακούρ που βρίσκεται εντός των συνόρων της Τουρκίας, έχουν θέσει τα θεμέλια μιας αμεσοδημοκρατικής κοινωνίας, με ισχυρά φεμινιστικά και οικολογικά χαρακτηριστικά πέρα από κράτος και κεφάλαιο. Ταυτόχρονα, απωθούν τις συνεχείς επιθέσεις τζιχαντιστικών συμμοριών και των ενόπλων δυνάμεων του απολυταρχικού τουρκικού κράτους. Παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, έχουν καταφέρει να αυτοθεσμίσουν τις κοινότητές τους μέσω ενός σύνθετου συστήματος τοπικών συνελεύσεων, κοινοτήτων, συνεταιρισμών και οικολογικών συμβουλίων, όλα διασυνδεδεμένα σε μια δημοκρατική συνομοσπονδία.

Επίσης, οι απελευθερωμένες κοινότητες της Ροζάβα, έχουν ξεκινήσει μία προσπάθεια μέσα από οριζόντιες διαβουλεύσεις, να εγκαταλείψουν το δόγμα της ανάπτυξης και την οικονομία του πετρελαίου, προσανατολιζόμενες πλέον προς μια οικολογική και βιώσιμη κατεύθυνση μέσω της καμπάνιας “Να ξανακάνουμε τη Ροζάβα πράσινη”.

Το κίνημα της Ροζάβα αποτελεί κοιτίδα της γυναικείας απελευθέρωσης, σε ένα περιβάλλον άκρως καταπιεστικό και θεοκρατικό αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο σε όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δραστηριότητες.

Σήμερα η απειλή για εισβολή στη Ροζάβα κλιμακώνεται. Όλα τα κρατικά μορφώματα της περιοχής έχουν εχθρική στάση απέναντι σε αυτή τη δημοκρατική προοπτική καθώς η τελευταία εξαπλώνεται στη Μέση Ανατολή και απειλεί την κυριαρχία τους. Οι παγκόσμιες υπερδυνάμεις κατά καιρούς έχουν στηρίξει τις αυτοοργανωμένες κοινότητες, αλλά μόνο όταν αυτό εξυπηρετούσε τα στενά τους συμφέροντα, ενώ όταν δεν τις χρειάζονταν, ήταν φυσικά περισσότερο από πρόθυμες να τις προδώσουν. Το αυταρχικό τουρκικό κράτος στήριξε και στηρίζει τις συμμορίες τζιχαντιστών που κατέλαβαν το Αφρίν και ξεκίνησαν να εκτοπίζουν και να λεηλατούν τον τοπικό πληθυσμό, καθώς η Τουρκία φοβάται την επιρροή του δημοκρατικού συνομοσπονδισμού στα ανατολικά εδάφη της. Ο Ερντογάν φαίνεται αποφασισμένος να προχωρήσει τα σχέδιά του, ανάμεσα στα συχνά μεταβαλλόμενα συμφέροντα των υπερδύναμων στην περιοχή, ώστε να μπορέσει να βάλει οριστικό τέλος σε αυτό το “δημοκρατικό πείραμα”.

Η “διεθνής κοινότητα” παραμένει σιωπηλή απέναντι στις φρικαλεότητες που διεξάγει ο τουρκικός στρατός και οι τζιχαντιστές σύμμαχοί του στο Αφρίν, στην Ιντλίμπ, στο Μπακούρ, στο Μπασούρ και στην ευρύτερη περιοχή.

Εμείς, από την άλλη, δεν μπορούμε να αφήσουμε τις δυνάμεις της συντήρησης, της καταπίεσης και της κυριαρχίας να συντρίψουν έναν από τους λαμπρότερους φάρους της ελπίδας για μία ελεύθερη, αυτόνομη κοινωνία.

Υπερασπιζόμαστε τη Ροζάβα και όλους-ες εκείνους-ες που αγωνίζονται για την κοινωνική απελευθέρωση.

Αυτενέργεια – Πολιτική συλλογικότητα
07/09/2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *