Κάλεσμα-ανακοίνωση: «Πανδημία καταστολής» – ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! 13-14/03

Κάλεσμα-ανακοίνωση: «Πανδημία καταστολής» – ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! 13-14/03

Η κλιμάκωση των μέτρων περιορισμού και της πολιτικής «έκτακτης ανάγκης» έχουν δημιουργήσει πλέον ένα κοινωνικό και πολιτικό αδιέξοδο όπου ο φόβος και η βία κυριαρχούν. Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης σε κάθε πτυχή της ζωής παίρνει διαστάσεις ολοκληρωτισμού με το εκτελεστικό του όργανο, την ΕΛ.ΑΣ, να γίνεται ο τρομοκράτης των πολιτών. Τα τελευταία γεγονότα σε Αθήνα (Ν. Σμύρνη) και Θεσσαλονίκη (ΑΠΘ) είναι απλά οι πρώτες όψεις του παγόβουνου.

Δεν πονάμε σωματικά -ο λαός αυτός έχει αντέξει πολλά περισσότερα από μια κρατική συμμορία ανδρείκελων με παπάκια- ούτε περιμένουμε έναν άλλο «σωτήρα» στη θέση του Μητσοτάκη. Αρκετά με την αντιπροσώπευση των «νέων, ωραίων και ειδικών»! Χρειαζόμαστε δομικές αλλαγές τώρα.

Καταγγέλλουμε το όργιο καταστολής και φίμωσης που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα και καλούμε όλες-ους να βγούμε στις πλατείες των γειτονιών μας αυτό το Σαββατοκύριακο.

Κατεβαίνουμε για το ΔΙΚΑΙΩΜΑ μας στην πόλη και τον δημόσιο χώρο, για την άμεση ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ομάδων καταστολής ΜΑΤ, ΔΙΑΣ-ΔΡΑΣΗ, για την άμεση ΑΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ της αστυνομίας -σε καιρούς που οι δομές υγείας και πρόνοιας έχουν άμεση προτεραιότητα-, για τον ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ και τον αγώνα μέχρι την πλήρη κατάργηση της ΕΛ.ΑΣ. από τον ρόλο του διαχωρισμένου και διεφθαρμένου τομέα επιβολής εξουσίας, που δεν δίνει λόγο στους πολίτες!

Συμμετέχουμε στα ανακοινωμένα καλέσματα στις γειτονιές μας:
https://www.facebook.com/events/139257081418549

Ως εδώ με τον αυταρχισμό!

ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! – Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ