05/02 ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ για την υγεία και την αξιοπρέπεια – ενάντια στην εγκληματική κρατική διαχείριση της πανδημίας

05/02 ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ για την υγεία και την αξιοπρέπεια – ενάντια στην εγκληματική κρατική διαχείριση της πανδημίας

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ Για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού – ενάντια στην εγκληματική κρατική διαχείριση της πανδημίας

Σύνταγμα // Σάββατο 5 ΦΛΕΒΑΡΗ // 1.00μ.μ.

→ Αγνοούν τις απαιτήσεις των υγειονομικών και της κοινωνίας εδώ και δύο χρόνια – Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ δημοκρατία χωρίς λόγον διδόναι!

Πλέον θα σας αποκαλούμε με το ονομά σας… ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ακόμα κύμα πανδημικής έξαρσης, με τα κράτη να στέκονται λίγα μπροστά στον συνεχιζόμενο θάνατο και τη γενικευμένη εξαθλίωση που προκύπτει από τον ίδιο τον ιό αλλά και τη διαχείρισή του. Οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις προωθούν μία ανορθολογική ρητορική ατομικής ευθύνης ώστε να αποποιηθεί το κράτος και το κεφάλαιο τις ευθύνες που έχουν για τη συνεχιζόμενη υποστελέχωση, την υποχρηματοδότηση και γενικότερα τη διάλυση του ΕΣΥ, τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων, την έλλειψη μέτρων προστασίας στους κοινωνικούς χώρους και τους θανάτους.

Το μοναδικό που ξέρουν να κάνουν είναι να σπέρνουν καταστολή και αυταρχισμό.

Κρατικές δολοφονίες μπορούν να χαρακτηριστούν, λοιπόν, και οι χιλιάδες νεκροί της πανδημίας, με την Ελλάδα να φτάνει σε πρωτοφανή υψηλά ποσοστά θνησιμότητας από τον Covid παγκοσμίως.

Για άλλη μια φορά θα αναρωτηθούμε: Πόσο μετράνε οι ζωές μας; Και θα απαντήσουμε: Εγκληματούν συνειδητά εις βάρος μας.

– Είμαστε άνθρωποι, δεν είμαστε αριθμοί. Να γίνουμε πολίτες! Η άμεση πολιτική ενδυνάμωση όλων μας μέσα από καθημερινά όργανα συλλογικής λήψης αποφάσεων είναι το φάρμακο για κάθε εξουσία

– Διαφάνεια των δεδομένων και πρόσβαση στη γνώση. Να αντιταχθούμε στις πατέντες. Η υγεία και η επιστημονική γνώση είναι κοινά αγαθά

– Η έκταση του οικολογικού μας αποτυπώματος έχει πλέον άμεσες, παγκόσμιες, φονικές παρενέργειες. Η απάτη της απεριόριστης οικονομικής ανάπτυξης ευνοεί την εμφάνιση μίας νέας εποχής πανδημιών: σε τι κόσμο θέλουμε να ζούμε; Το οικολογικό ζήτημα μάς δείχνει πως πρέπει σήμερα κιόλας να θέσουμε ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ τα όρια των επιτρεπτών μας πράξεων.

Στηρίζουμε τις δίκαιες κοινωνικές απαιτήσεις:

• Δωρεάν PCR τεστ σε όλες και όλους. Διανομή μασκών. Επαρκής χρόνος καραντίνας πληρωμένης αδείας για την περίοδο της νοσηλείας/ανάρρωσης/αναμονής αποτελεσμάτων
• Μέτρα προστασίας στα σχολεία και χώρους εργασίας. Ενίσχυση των ΜΜΜ, αύξηση δρομολογίων. Αποτελεσματικό σύστημα ιχνηλάτησης από τον ΕΟΔΥ.
• Στήριξη του ΕΣΥ με προσλήψεις προσωπικού και ενίσχυση του εξοπλισμού και υποδομών. Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας. Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών. Άμεση αύξηση των δαπανών για την υγεία.
• Ο εμβολιασμός είναι πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης.
• Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις των υγειονομικών-λειτουργών υγείας.
• Οικονομική στήριξη ανέργων και εργαζομένων, των επαγγελμάτων που πλήττονται από την πανδημία. Αξιοπρεπής διαβίωση για όλον τον λαό. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.
• Άμεσα και μεγάλης κλίμακας μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια και τη στεγαστική επισφάλεια. Απαγόρευση εξώσεων, πλειστηριασμών και διακοπών παροχής.
• Όχι στην καταστρατήγηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και τον κρατικό αυταρχισμό. Η αστυνομοκρατία δεν θεραπεύει καμία πανδημία! Όχι στη διαχείριση της πανδημίας με αυταρχισμό και καταστολή, όχι στα μέτρα περιορισμού των ελευθεριών, τα πρόστιμα και τις απολύσεις.

Αγώνας για ζωή, υγεία, ελευθερία!